Guvernele R. Moldova și Lituaniei, acord pentru eficientizarea luptei cu criminalitatea transfrontalieră ~ InfoPrut

Republica Moldova și Lituania au semnat un Acord de cooperare în lupta împotriva criminalității.

„Prevenirea și combaterea criminalității organizate este o direcție prioritară în activitatea Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și ocupă un loc important în dialogul de cooperare polițienească internațională, precum și în dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și conlucrare între cele două state. Astfel semnarea acestui acord bilateral va genera un schimb eficient de informații și bune practici între structurile de Poliție din ambele state”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului de la Chișinău.

Acordul va permite amplificarea cooperării între autoritățile competente, prin acordarea reciprocă de asistență în combaterea mai eficientă a infracțiunilor reglementate de legislația națională ale ambelor state.

Cooperarea se va axa în mod prioritar pe îmbunătățirea mecanismelor de combatere a infracțiunilor împotriva vieții, sănătății și libertății; criminalității organizate; traficului ilicit, falsificării de documente de identitate și distribuirii acestora; infracțiunilor cibernetice etc.

Preluat: https://infoprut.ro/88727-guvernele-r-moldova-si-lituaniei-acord-pentru-eficientizarea-luptei-cu-criminalitatea-transfrontaliera.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: