Germania, asistență financiară și tehnică pentru aprovizionarea cu apă potabilă a municipiului Cahul ~ InfoPrut

Peste 39.000 de locuitori din municipiul Cahul, dar și din satele învecinate Cotihana, Roșu și Crihana Veche, vor fi conectați la sistemul de aprovizionare cu apă și canalizare, grație unei investiții a Guvernului de la Berlin.

În urma unei licitații internaționale, Primăria municipiului Cahul și Consorțiul Turc Alkatas-Metag au semnat Acordul privind proiectarea și construcția unei noi Stații de Epurare a Apelor Uzate (SEAU) pentru orașul Cahul și satele învecinate. Valoarea lucrărilor de proiectare și construcție a stației de epurare constituie 9 000 000 de euro, iar termenul de executare este de 24 luni.

Construcția Stației de Epurare a Apelor Uzate este unul din obiectivele cheie ale Proiectul de Alimentare cu Apă și Canalizare din raionul Cahul, cu un buget total de 36,5 milioane de euro, oferit sub forma de grant de către Guvernul Germaniei (23,5 milioane de euro), și Uniunea Europeană (13 milioane de euro) prin intermediul băncii germane KfW.

Suplimentar, proiectul prevede modernizarea rețelelor de apă/canal în orașul Cahul, satele Cotihana și Crihana Veche precum și crearea unui serviciu durabil de apă/canal din Raionul Cahul cu un număr total de 39 000 de beneficiari. Proiectul este implementat conform regulamentelor ale băncii germane KfW.

Pe 30 aprilie 2022 R. Moldova și Germania vor marca 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. De la independența R. Moldova Germania a oferit un sprijin de peste 150 de milioane de euro în cooperarea tehnică și financiară cu Moldova.

Preluat: https://infoprut.ro/89985-germania-asistenta-financiara-si-tehnica-pentru-aprovizionarea-cu-apa-potabila-a-municipiului-cahul.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: