Regizorul bihorean Marian Crişan, maraton cinematografic în acest weekend, la TVR3

Producțiile regizorului salontan Marian Crișan vor putea fi urmărite de cinefili în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un maraton cinematografic la TVR3. 

Programul are loc în cadrul seriei de evenimente „Noptea albă a filmului românesc”, lansate de Televiziunea Română, și îl va aduce în prim plan pe bihorean începând cu ora 22, debutând cu un interviu.

„De sâmbătă, 30 aprilie şi până duminică, 1 mai, în intervalul orar 22:00 – 6:00, TVR3 vă invită la un nou maraton cinematografic. „Noaptea albă” începe la ora 22:00, cu un interviu în exclusivitate cu Marian Crişan, unul dintre cei mai apreciaţi şi premiaţi regizori din România.

Cu un Palme D’or la Cannes şi toate producţiile sale lansate şi recunoscute în festivaluri de categorie A – Locarno, Salonic, San Sebastian şi Tallinn, Marian Crişan crede că „premiile nu sunt un scop”.

Regizor, scenarist şi producător, a debutat ca regizor la TVR în 2007 cu scurt metrajul „PORTRET DE FAMILIE”.

Debutul în lungmetraj şi l-a făcut cu filmul Morgen (2010), peliculă pentru care a câştigat Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de la Locarno, precum şi Premiul Juriului Ecumenic şi Premiul Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Film.

Mai mult, „Morgen” a fost propunerea României la premiile Oscar, categoria Film Străin”, se arată într-un comunicat al TVR.

Printre producțiile ce vor putea fi văzute la TV se numără „Morgen”, „Orizont” sau „Roker”.

Programul maratonului, conform organizatorilor:

Ora 22.00 Interviu cu regizorul Marian Crişan

Ora 22.30 MEGATRON

Semn de audienţă AP

Cu: Maxim Adrian Strinu, Gabriela Crişu, Damian Oancea

Este ziua lui Maxim. El are 8 ani. Locuieşte împreună cu mama sa într-un sat,

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: