Episcopia Basarabiei de Sud, alături de familiile refugiate și familiile defavorizate din Eparhie ~ InfoPrut

În contextul crizei umanitare actuale, în Episcopia Basarabiei de Sud au fost organizate mai multe acțiuni caritabile de ajutorare a familiilor de ucraineni refugiate, dar și a celor defavorizate din Eparhie.

Este vorba de copiii orfani, văduvi și bătrâni lipsiți de cele necesare supraviețuirii, ca urmare a creșterii prețurilor la gaze, energie electrică și utilități.

„Amintim ca în ultimele luni foarte mulți bătrâni nu mai reușesc să achite tratamentele medicale și costurile supraviețuirii, având pensii sub 100 de dolari”, a precizat Biroul de Presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Ajutoarele oferite au fost colectate în cadrul unui program eparhial în care au fost implicate toate parohiile din Episcopia Basarabiei de Sud. Acestea au constat în produse alimentare neperisabile, produse igienico-sanitare, articole vestimentare și donații financiare.

„Din toate aceste ajutoare umanitare, în ultimele trei săptămâni de la izbucnirea războiului din Ucraina, s-au distribuit ajutoare umanitare în localitățile și punctele vamale din eparhie, unde numărul refugiaților era însemnat și unde au existat cereri pentru sprijin”, a transmis preotul Andrei Apetrei, consilier social și secretar Eparhial.

Ajutoarele umanitare au fost distribuite în peste 20 de puncte din Republica Moldova și Ucraina.

Ajutorarea celor aflați în nevoie urgentă de sprijin au continuat în Episcopia Basarabiei de Sud. Luni, 21 martie, la Centrul Eparhial din Cahul a fost recepționat un transport de 14 tone de ajutoare donate de Protopopiatele Liguria, Toscana I și II, din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Preluat: https://infoprut.ro/88363-episcopia-basarabiei-de-sud-alaturi-de-familiile-refugiate-si-familiile-defavorizate-din-eparhie.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: