Drumuri mai bune pentru o comună din Iași și una din Soroca prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova ~ InfoPrut

Preşedintele Consiliului Judeţean Iași, Costel Alexe, alături de președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, au participat la lansarea proiectului transfrontalier „Drumuri bune și accesibile în comuna Comarna, județul Iași și comuna Vasilcău, raionul Soroca”, finanțat prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova.

„Pentru noi, administrația județeană, modernizarea infrastructurii rutiere este o prioritate, iar eforturile noastre în această direcție trebuie dublate de inițiativele locale, în așa fel încât fiecare cetățean să beneficieze de această infrastructură. În acest proiect avem un exemplu de parteneriat eficient între comunitățile de pe cele două maluri ale Prutului. Parteneriatele dintre comunitățile din România și Moldova, prin care se obțin resurse importante pentru modernizare și dezvoltare, sunt esențiale în perspectiva includerii Republicii Moldova în granițele Uniunii Europene”, a declarat Costel Alexe.

În cadrul proiectului „Drumuri bune și accesibile în comuna Comarna, județul Iași și comuna Vasilcău, raionul Soroca, comuna Comarna este aplicant, iar Consiliul raional Soroca este partener.

„Proiectul este ambițios pentru ambele comunități, suma de 2,3 miloane de euro asigurând modernizarea a 4,2 km de drum în comuna ieșeană, care face legătura cu DN Iași-Vaslui și oferă accesibilitate către zonele urbane și 3,7 km la vecinii de peste Prut, la fel de importanți pentru comunitate”, a mai subliniat Alexe.

În total, 7234 de locuitori din ambele comune vor beneficia de pe urma acestei investiții, dintre care 4636 din comuna Comarna și 2598 din comuna Vasilcău, dar nu doar ei, ci și toți cei care vor tranzita zona.

Preluat: https://infoprut.ro/90262-drumuri-mai-bune-pentru-o-comuna-din-iasi-si-una-din-soroca-prin-programul-operational-comun-romania-republica-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: