Donații pentru mai multe spitale din Chișinău cu ocazia Zilei Independenței SUA

SUA a făcut un șir de donații pentru mai multe spitale din Chișinău, cu ocazia Zilei Independenței statului american, celebrate anual la data de 4 iulie. 

Astfel, Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA la Chișinău a donat 80 de pachete cu mâncare lucrătorilor medicali de la Spitalul Municipal de Urgență. „De obicei, americanii sărbătoresc Ziua Independenței SUA prin împărtășirea unei mese. Întrucât condițiile de sănătate publică ne împiedică să-i invităm pe locuitorii Republicii Moldova să ni se alăture la masă în această zi, am adus sute de pachete cu mâncare lucrătorilor Spitalului Municipal de Urgență din Chișinău, Spitalului Clinic Republican și Spitalului de Boli Infecțioase pentru Copii”, a precizat oficialul. 

Tot astăzi, SUA a donat și echipamente de protecție personală pentru Spitalul Toma Ciorbă din Chișinău.

Mâine este 4 iulie, ziua când SUA celebrează semnarea Declarației de Independență, document important care subliniază faptul că avem cu toții dreptul la viață, libertate și găsirea fericirii. În timp ce lucrătorii din domeniul sănătății Republicii Moldova luptă pentru a salva vieți, Ambasadorul Dereck J. Hogan a prezentat astăzi o donație de echipamente de protecție personală în valoare de 15.000 de dolari Spitalului Toma Ciorbă din Chișinău”, se arată într-un comunicat de presă

Această asistența umanitară a fost donată de Comandamentul European al Armatei SUA și se adaugă la cei peste 2,1 milioane de dolari din cadrul ajutorului aferent pandemiei pe care Statele Unite le-au acordat deja Republicii Moldova.

Preluat: https://infoprut.ro/64523-donatii-pentru-mai-multe-spitale-din-chisinau-cu-ocazia-zilei-independentei-sua.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: