Decizie în România: Închisoare pentru defăimarea tricolorului sau a imnului național

Săptămâna aceasta, Senatul a adoptat o propunere legislativă prin care profanarea drapelului României şi intonarea imnului național cu alt text sau pe altă partitură, cu intenția de a-l defăima, sunt pedepsite cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Profanarea drapelului României, intonarea Imnului Naţional cu alt text sau cu altă partitură decât cele stabilite de lege cu intenţia de a defăima drapelul sau imnul naţional al României, precum şi orice altă manifestare publică săvârşită cu aceeaşi intenţie se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, guvernul va modifica în mod corespunzător prin hotărâre normele privind arborarea drapelului României, intonarea Imnului Naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României”, se arată în proiect.

În favoarea acestei inițiative s-au exprimat 104 senatori, trei s-au abținut, iar 18 au fost „împotrivă”.

Prin urmare, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Preluat: https://infoprut.ro/67141-decizie-in-romania-inchisoare-pentru-defaimarea-tricolorului-sau-a-imnului-national.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: