Amnesty International: Peste 7000 de angajați în domeniul sănătății au murit de coronavirus | .News

sursa foto: Unsplash

Analiză îngrijorătoare Amnesty International. Potrivit acesteia, peste 7000 de angajați în domeniul sănătății au murit din cauza COVID-19. Numai în Mexic, peste 1300 de lucrători din domeniul medical  au decedat din cauza infectării cu coronavirus, cel mai mare număr cunoscut pentru o singură țară. 

Și în statele Unite au murit 1.077 de medici, asistenți medicali și alți angajați din sănătate, iar în Brazilia numărul acestora a fost de 634. Rata decesului a fost crescută și în Africa de Sud (240) și în India (573).

„La multe luni de la începutul pandemie, lucrătorii din domeniul sănătății mor în continuare la rate oribile în țări precum Mexic, Brazilia și SUA, în timp ce răspândirea rapidă a infecțiilor în Africa de Sud și India arată necesitatea ca toate statele să ia măsuri. Trebuie să existe o cooperare globală pentru a se asigura că toți lucrătorii din domeniul sănătății beneficiază de echipamente de protecție adecvate, astfel încât aceștia să-și poată continua activitatea vitală fără a-și risca propria viață”, a declarat Steve Cockburn, șeful departamentului Justiției Sociale al Amnesty International.

Țările cu cel mai mare număr estimat de lucrători din domeniul sănătății care au decedat din cauza COVID-19 includ Mexic (1.320), SUA (1.077), Marea Britanie (649), Brazilia (634), Rusia (631), India (573), Africa de Sud (240), Italia (188), Peru (183), Iran (164) și Egipt (159).

 » Citiți mai multe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: