Cimitirul de la Fălești, dedicat Eroilor Români căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost vandalizat ~ InfoPrut

Cimitirul din localitatea Fălești, dedicat Eroilor Români căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost vandalizat. Pe crucile celor peste 300 de eroi români au fost desenate mai multe simboluri interzise. 

Ambasada României în Republica Moldova s-a autosesizat în legătură cu vandalizarea cimitirului din localitatea Fălești, și condamnă fapta.

„Ambasada condamnă cu fermitate acest act iresponsabil și provocator și își exprimă încrederea că autoritățile competente din Republica Moldova vor lua măsuri ferme și imediate de identificare și tragere la răspundere a făptașilor. Între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova a fost semnat, la 3 martie 2012, Acordul privind regimul juridic al mormintelor de război românești situate pe teritoriul Republicii Moldova, prin care este reglementată protejarea mormintelor de război româneşti şi dreptul la odihnă veşnică al militarilor români căzuţi în luptă şi al victimelor civile române ale războiului”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook.

Avocatul Iulian Rusanovschi a subliniat că ex-deputatul socialist Oleg Savva s-a lăudat pe pagina sa de Facebook că această vandalizare este o reacție legitimă a oamenilor din Fălești împotriva Legii votate în Parlament cu privire la interzicerea unor simboluri, printre care și panglica Sfântul Gheorghe și litera „Z”.

Oamenii legii întreprind un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală pentru a-i găsi pe vinovați. Totodată, IGP a sesizat toate autoritățile competente pentru înlăturarea, în cel mai scurt timp, a semnelor respective.

În cimitirul de la Fălești sunt înhumați peste 300 eroi căzuți in cel de-al Doilea Război Mondial, majoritatea fiind de origine din plasa (raionul) Fălești.

Preluat: https://infoprut.ro/89000-cimitirul-de-la-falesti-dedicat-eroilor-romani-cazuti-in-cel-de-al-doilea-razboi-mondial-a-fost-vandalizat.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: