VIDEO. Extrădare amânată: Udrea rămâne în arest preventiv în Bulgaria până la 14 aprilie. Ea vrea azil politic în Grecia

Elena Udrea a fost audiată astăzi de o instanță din Bulgaria în legătură cu cererea de extrădare depusă de autoritățile române. Instanța a decis ca fostul ministru să rămână în arest până la data de 14 aprilie, când se va judeca la Sofia apelul formulat de avocatul lui Udrea.

ACTUALIZARE 18:45 – Magistrații bulgari s-au pronunțat după judecarea extrădării Elenei Udrea în România.

Instanța a decis ca aceasta să rămână în arest până la data de 14 aprilie, când la Curtea de Apel din Sofia se va judeca recursul formulat de avocatul lui Udrea și se va decide atunci dacă va fi extrădată în România, sau dacă va cere azil politic în Grecia, pentru că s-a luat luat în calcul și această variantă.

Elena Alexandru, jurnalist Digi24: Magistrații de la această instanță din Blagoevgrad s-au pronunțat în urmă cu câteva minute. A fost pronunțare care a durat mai bine de 20 de minute, cu o motivare foarte lungă, de patru pagini. 

Astăzi s-a judecat și măsura arestării preventive, pe care Elena Udrea a constestat-o. A fost admis recursul acesteia, recurs ce va fi judecat la Curtea de Apel din Sofia, la data de 14 aprilie. În acest timp, Elena Udrea va rămâne în arest, în Bulgaria, iar peste 7 zile se va decide, la un alt termen, ce se va întâmpla cu ea – dacă va fi extrădată în România, sau dacă va rămână în Bulgaria. Fostul ministru a cerut magistraților o măsură mai blândă.

Dacă nu va ajunge în România, Elena Udrea a spus că a cerut azil politic în Grecia, unde a închiriat o locuință unde ar putea să stea, pentru că, spune ea, „are grave probleme de sănătate”.  

ACTUALIZARE 17:25 – Procesul s-a încheiat în urmă cu câteva minute.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: