China, ajutor umanitar în gestionarea crizei refugiaţilor din R. Moldova ~ InfoPrut

Un lot de ajutor umanitar din partea Guvernului Republicii Populare Chineze a ajuns în Republica Moldova. Acesta vine să sprijine eforturile autorităţilor în gestionarea crizei refugiaţilor. Lotul conţine saci de dormit, articole de îmbrăcăminte, prosoape şi produse de igienă personală, în valoare de 5,7 milioane lei.

„Ne bucurăm că în aceste momente dificile pentru comunitatea internaţională, mai multe ţări se implică în gestionarea crizei umanitare. Astăzi poporul chinez vine cu un lot important de ajutor umanitar pentru refugiaţii din Ucraina, care şi-au găsit adăpost în Republica Moldova. Împreună cu autorităţile publice locale, organizaţiile care au creat centre de plasament temporar pentru refugiaţi, ne vom asigura că toate aceste bunuri vor ajunge la refugiaţi, pentru a-i ajuta să traverseze cu bine această perioadă”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marcel Spatari.

Bunurile donate au fost stocate la depozitul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, de unde vor fi distribuite în continuare centrelor care găzduiesc refugiaţi, conform necesităţilor.

Guvernul Republicii Populare Chineze a decis să ofere Republicii Moldova un ajutor umanitar în valoare de 5 milioane de yuani chinezi (aproximativ 720 mii de euro), inclusiv îmbrăcăminte, produse de igienă etc.

Preluat: https://infoprut.ro/88485-china-ajutor-umanitar-in-gestionarea-crizei-refugiatilor-din-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: