Cetățenii R. Moldova plecați peste hotare își vor putea perfecta semnătura electronică ~ InfoPrut

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică și Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chișinău au semnat un acord interinstituțional ce va facilita perfectarea semnăturii electronice pentru cetățenii Republicii Moldova de peste hotare, prin intermediul misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare.

Acordul prevede prestarea în străinătate de către STISC a serviciilor de certificare a cheilor publice (semnătura electronică) și anume: eliberarea/revocarea certificatelor cheilor publice, suspendarea/restabilirea valabilității certificatelor cheilor publice prin intermediul misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare ale Republicii Moldova.

„Simplificăm accesul la serviciile publice electronice și depășim barierele de interacțiune dintre cetățean și stat, oferim confort utilizatorilor și facilităm beneficierea de servicii publice electronice calitative la distanță/on-line. De asemenea, prin această acțiune Republica Moldova se aliniază recomandărilor și standardelor țărilor europene”, a declarat directorul STISC, Gheorghe Pantaz.

La rândul său, Secretarul General interimar al MAEIE, Sergiu Odainic, a declarat că „modernizarea și digitalizarea serviciilor consulare reprezintă o prioritate-cheie a ministerului de externe”.

Preluat: https://infoprut.ro/90331-cetatenii-r-moldova-plecati-peste-hotare-isi-vor-putea-perfecta-semnatura-electronica.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: