Ce riscă cei care au vopsit un hotel din Chișinău în culorile panglicii Sf. Gheorghe

Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției, a venit cu o reacție după ce fațada fostului Hotel Național din Chișinău a fost vopsită noaptea trecută în culorile panglicii „Sfântul Gheorghe”, recent interzisă pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, fiind întrebat în cadrul unei conferințe de presă cum a fost posibil ca o clădire din centrul Chișinăului să fie vopsită, fără ca polițiștii din zonă să observe acest lucru, șeful IGP a explicat că „această clădire este o proprietate privată și cu părere de rău nu este iluminată. Ceea ce nu oferă posibilitate de a vedea exact ce se petrece pe acoperișul clădirii”. 

Totodată, el a remarcat că prevederile legii care interzic utilizarea acestor simboluri în Republica Moldova nu au intrat deocamdată in vigoare, fiindcă nu au fost publicate în „Monitorul Oficial”.

Poliția s-a autosesizat pe aceste circumstanțe, ca urmare a unui apel la 112. Proprietara acestui bun imobil a declarat că nu are nimic împotriva coloristicii respective. Totodată, ea a fost atenționată că, în timpul apropiat, atunci când legea va fi publicată în Monitorul Oficial, o astfel de coloristică va cădea sub incidența Codului Contravențional”, a menționat Viorel Cernăuțeanu.

Amintim că, la 26 februarie 2022, fațada Hotelului Național din municipiul Chișinău a fost pictată în culorile drapelului Ucrainei în semn de solidaritate cu cetățenii ucraineni.

Însă, în această noapte, clădirea respectivă a fost vopsită parțial în culorile așa-numitei panglici „Sfântul Gheorghe”. Gestul a fost făcut la nici 24 de ore de la promulgarea legii prin care pe teritoriul Republicii Moldova sunt interzise simbolurilor agresiunii ruse în Ucraina – însemnele „V” și „Z”, și panglica „Sfântul Gheorghe”.

Totuși, la câteva ore de la respectivul incident, culorile panglicii „Sfântul Gheorghe” au dispărut de pe fațada Hotelului Național Chișinău, aceasta fiind revopsită din nou.

Preluat: https://infoprut.ro/89479-ce-risca-cei-care-au-vopsit-un-hotel-din-chisinau-in-culorile-panglicii-sf-gheorghe.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: