Ciuca, despre acuzațiile Rusiei privind prezența unor mercenari români în Ucraina: Fake news și propagandă

Premierul Nicolae Ciucă a comentat miercuri acuzațiile venite din Rusia potrivit cărora România ar trimite mercenari în Ucraina sau i-ar antrena în țară. Există multe informații din domeniul fake news, a spus prim-ministrul.

„Nu există astfel de date, nici nu încape discuția (n.r. despre informația potrivit căreia mercenerii se antrenează pe teritoriul României)… îi rog pe cetățenii români să aibă grijă de unde se informează… există multe informații care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului, al propagandei”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

Premierul a mai comentat și zvonurile potrivit cărora avioanele MiG-21 LanceR sunt ținute la sol în România pentru a putea fi trimise în Ucraina. „Absolut deloc… ele nu au fost scoase din uz”, a explicat premierul care a spus că avioanele nu mai sunt folosite din cauza problemelor tehnice. 

Pe 15 aprilie, MApN a decis să suspende toate zborurile cu avioanele MiG-21 LanceR din cauza accidentelor în care au fost implicate aceste aeronave.

Editor : R.K.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: