Autoritățile de la Chișinău au primit de la comisarul pentru vecinătate și extindere chestionarul privind cererea de aderare la UE

Comisarul pentru vecinătate și extindere Olivér Várhelyi i-a înmânat viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Nicu Popescu, chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova.

Răspunsurile la întrebările din chestionar vor reprezenta radiografia situației de moment din R. Moldova arătând nivelul de pregătire pentru aderarea la Uniunea Europeană și, în același timp, vor evidenția domeniile unde sunt necesare eforturi suplimentare.

Potrivit ministrului Nicu Popescu, Republica Moldova își accelerează parcursul european. „Am reiterat că suntem parte a Europei nu doar geografic, dar și prin identitatea pe care o purtăm, valorile pe care le împărtășim, prin limba română, limba oficială a UE pe care o vorbim și prin istoria comună pe care o avem. Ne așteaptă o perioadă de muncă intensă așa că începând chiar de astăzi, când am primit chestionarul, instituțiile sunt pregătite pentru a furniza informațiile necesare în cel mai scurt timp”, a remarcat șeful diplomației de la Chișinău.

El a accentuat că în procesul de completare a chestionarului vor fi implicate nu doar autoritățile, ci și societatea civilă. În același context, Nicu Popescu a mai subliniat că autoritățile de la Chișinău doresc să demonstreze o dată în plus că Republica Moldova este un stat „în care democrația funcționează, reformele sunt posibile, procesele de transformare dau rezultate, iar viitorul nostru european este ireversibil”.

Preluat: https://infoprut.ro/89033-autoritatile-de-la-chisinau-au-primit-de-la-comisarul-pentru-vecinatate-si-extindere-chestionarul-privind-cererea-de-aderare-la-ue.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: