Armata Ucrainei susține că rușii și-ar comasa trupe în regiunea transnistreană. Reacția Chișinăului

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a comunicat, sâmbătă dimineața, că Rusia și-ar fi comasat trupe în regiunea transnistreană a Republicii Moldova cu scopul unor mișcări de intimidare și chiar în vederea unor posibile atacuri împotriva Ucrainei.

Astfel, sursa citată a subliniat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că forțele ruse continuă agresiunea armată împotriva Ucrainei. Trupele se retrag în direcții diferite, probabil cu scopul de a întări trupele de ocupație pentru noi acțiuni ofensive în zonele Slobozhansky, Donețk și Luhansk.

Totodată, partea ucraineană a menționat că ar exista o redistribuire a trupelor ruse staționate în regiunea transnistreană a Republicii Moldova cu scopul de a iniția provocări și acțiuni demonstrative la granița cu Ucraina. Potrivit Statului Major al armatei ucrainene repoziționarea trupelor ruse și ale unităților din regiunea separatistă transnistreană ar indica că se pregătesc de un avans sau, posibil un atac împotriva Ucrainei.

Ulterior, Biroul politici de reintegrare de la Chișinău a venit cu precizări în acest sens, subliniind că nu există informații care să confirme mobilizarea de trupe în regiunea transnistreană.

Instituțiile statului monitorizează îndeaproape situația de securitate din regiune. În context, ținem să informăm că nu există informații care să confirme mobilizarea de trupe în regiunea transnistreană.

Autoritățile competente ale Republicii Moldova vor continua schimbul de informații cu partenerii țării noastre în vederea asigurării stabilității și securității cetățenilor”, se arată în reacția Biroul politici de reintegrare.

Preluat: https://infoprut.ro/88673-armata-ucrainei-sustine-ca-rusii-si-ar-comasa-trupe-in-regiunea-transnistreana-reactia-chisinaului.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: