Andrei Năstase: Ne îndepărtăm de anticipate și ne apropiem de instalarea unui guvern PSRM-Șor care va izola R. Moldova

Platforma Demnitate și Adevăr militează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate, organizate de un guvern de profil pro-european responsabil, capabil să gestioneze crizele din societate, în conformitate cu normele legale și Constituția Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Andrei Năstase, liderul PPDA, după ce judecătorii Curții Constituționale au anulat decretul șefului statului cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița pentru funcția de premier.

Potrivit sursei, Platforma DA constată că prin mimarea procedurilor constituționale și eludarea Constituției, declanșarea alegerilor anticipate imediate a eșuat. „Rezultatul acestui eșec ne îndepărtează și mai mult de alegerile anticipate și face iminent pericolul instalării unui guvern PSRM-Sor, guvern care va izola internațional Republica Moldova, cu consecințe dramatice pentru bunăstarea și siguranța cetățenilor.

În aceste circumstanțe, Platforma Demnitate și Adevăr își reiterează poziția oficială de a-şi asuma un guvern minoritar de profil pro-european, capabil să gestioneze cele mai stringente probleme ale oamenilor și ale țării, respectiv să organizeze alegeri anticipate libere și corecte”, a mai adăugat politicianul.

Totodată, Andrei Năstase a mai specificat că partidul pe care-l reprezintă cheamă la negocieri partidele proeuropene responsabile şi consultări urgente cu președintele R. Moldova în vederea identificării rapide a unor soluții de ieșire din criză.

Preluat: https://infoprut.ro/74004-andrei-nastase-ne-indepartam-de-anticipate-si-ne-apropiem-de-instalarea-unui-guvern-psrm-sor-care-va-izola-r-moldova.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: