Ambasadorul SUA la Chișinău, despre o eventuală extindere în R. Moldova a războiului provocat de Rusia

În ciuda invaziei ruse în Ucraina, Statele Unite nu văd dovezi că Rusia intenționează să-și extindă războiul în Republica Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de Kent Logsdon, ambasadorul SUA la Chișinău, care a găzduit marți, 10 mai 2022, o întâlnire de informare pentru cetățenii SUA din Republica Moldova.

În cadrul evenimentului, ambasadorul a remarcat activitatea companiilor americane și a organizațiilor caritabile din Republica Moldova și a discutat despre oportunitățile de aprofundare a relației dintre cetățenii celor două state.

El a subliniat că Ambasada SUA la Chișinău lucrează cu efectivul complet de personal și lucrează cu orar deplin, și s-a angajat să ofere în continuare cetățenilor americani informații oportune și corecte legate de situația de securitate. Ambasadorul Logsdon a reiterat că, în ciuda invaziei neprovocate a Ucrainei de către Rusia, Statele Unite nu văd dovezi că Rusia intenționează să-și extindă războiul în Republica Moldova în timpul de față. Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația și să împărtășim informații cu partenerii noștri de aici”, a informat Ambasada SUA la Chișinău.

Preluat: https://infoprut.ro/90389-ambasadorul-sua-la-chisinau-despre-o-eventuala-extindere-in-r-moldova-a-razboiului-provocat-de-rusia.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: