Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, convocat din nou la Ministerul de Externe

Oleg Vasnețov, ambasadorul Rusiei la Chișinău, a fost convocat astăzi, 22 aprilie 2022, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Reacția diplomației de la Chișinău vine după ce un general rus a declarat că unul din obiectivele Rusiei ar fi să preia controlul total asupra sudului Ucrainei pentru „o nouă ieșire” către regiunea transnistreană, unde potrivit lui se înregistrează „cazuri de intimidare a vorbitorilor de limba rusă”.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a luat act de declarațiile reprezentantului Ministerului Apărării al Federației Ruse. În acest context, MAEIE a convocat ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus”, se arată într-un comunicat de presă

Astfel, Ministerul de Externe califică aceste declarații drept nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova, în frontierele recunoscute la nivel internațional. „Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că Republica Moldova, conform Constituției sale este un stat neutru și exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de către Federația Rusă”, a mai informat sursa citată.

Amintim că, în această săptămână, ambasadorul Rusiei la Chișinău a mai fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și în contextul declarațiilor inacceptabile făcute de Maria Zaharova, reprezentanta diplomației ruse, la adresa președintelui Maia Sandu.

Preluat: https://infoprut.ro/89674-ambasadorul-federatiei-ruse-in-r-moldova-convocat-din-nou-la-ministerul-de-externe.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: