Ajutor de peste Prut! Republica Moldova trimite 20 de medici la Lețcani

Republica Moldova vine în sprijinul României și trimite 20 de medici și asistenți medicali pentru a ajuta la tratarea pacienților cu COVID, internați în spitalul de la Lețcani, județul Iași. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Am primit, prin Ministerul de Externe şi către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, oferta Republicii Moldova de a trimite cadre medicale. S-a decis acceptarea acestei oferte. Vor fi 20 de cadre medicale ce vor fi folosite la Iaşi, la Spitalul Leţcani, pe lângă cadrele militare şi civile care lucrează acolo”, a informat Raed Arafat.

Totodată, secretarul de stat al MAI a mai menționat că în acel spital este mare nevoie de ajutor, iar colegii din Republica Moldova „urmează să participe alături de colegii noștri din Iaşi la îngrijirea pacienţilor cu probleme COVID”. În prezent, la spitalul de la Lețcani sunt internați 41 de pacienți, dintre care 11 la ATI.

Menționăm că, de la începutul pandemiei, România a fost cea care a ajutat în repetate rânduri Republica Moldova.

Astfel, în luna mai a anului 2020, o echipă formată din din 52 de persoane din România, dintre care 42 de medici și asistenți medicali cu specializări în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență și medicină internă a ajuns în Republica Moldova, acolo unde a desfășurat activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul, pentru o perioadă de 15 zile. Totodată, România a fost prima țară care a donat Republicii Moldova doze de vaccin, în februarie 2021.

Preluat: https://infoprut.ro/82220-ajutor-de-peste-prut-republica-moldova-trimite-20-de-medici-la-letcani.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: