CTP despre îndemnurile anti-vaccinare ale ÎPS Teodosie: Individul ar trebui arestat și cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care, într-o emisiune a unui post local de radio, a îndemnat credincioșii să nu se vaccineze, ar trebui arestat și cercetat sub acuzația de zădărnicire a combaterii bolilor, consideră gazetarul Cristian Tudor Popescu. CTP a demonstrat la Digi24 de ce afirmațiile înaltului prelat sunt o minciună spusă cu bună știință.

IPS Teodosie a spus că vaccinul nu trebuie să fie obligatoriu, „mai ales că nu este asumat de nimeni” şi ar avea urmări negative. Arhiepiscopul a declarat că nu este de acord cu restricţiile pentru persoanele nevaccinate și i-a sfătuit pe oameni să se adreseze justiţiei în cazul în care vor fi introduse restricţii.

„Instigă, asta face dl. Mache (ÎPS Teodosie – n.r.), instigă. Hai să facem un compromis, în stilul politicienilor: vă convine (să-l numim – n.r.) ÎPS Mache?” a spus CTP cu referire la numele laic pe care Securitatea i l-a dat prelatului. „Dar să comentăm ce spune dl. Teodosie”, a continuat gazetarul.

CTP: De ce spunem „minte ca un porc”?

„Întâi aș vrea să fac o precizare: n-o să folosesc o expresie, dar întotdeauna m-a nedumerit expresia asta în limba română, care nu se găsește în alte limbi: minte ca un porc! Nu o folosesc acum, dar fac o analiză filologică, e o paranteză, am o nedumerire: de ce minte porcul, domnule? Cum adică ‘minte ca un porc’? Dacă vrem să luăm un animal care să se potrivească cât de cât: minte ca o vulpe, că vulpea poate să înșele, nu? Este un simbol al vicleniei. Punem ‘minte ca o vulpe’. Sau ‘minte ca o cioară’. Ciorile sunt extrem de inteligente, printre cele mai inteligente animale, care pot să te păcălească foarte ușor. Dar de ce ‘minte ca un porc’? Ați văzut vreun porc înșelând pe cineva cu ceva?

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: