Absolvenții universităților din R. Moldova, șansă de a efectua un stagiu de practică la Berlin ~ InfoPrut

Bundestagul Germaniei invită absolvenții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova la Berlin pentru a efectua un stagiu de practică de cinci luni în cadrul biroului unui deputat german. Sunt eligibili solicitanții cu studii superioare, cunoștințe bune de limbă germană și cu interes pentru politică.

Bursa Parlamentară Internațională a Bundestagului german oferă în fiecare an tinerilor posibilitatea de a cunoaște sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum și de a acumula experiență practică privind activitatea parlamentară, se arată într-un comunicat emis de Ambasada Germaniei la Chișinău.

Programul durează de la 1 martie până la 31 iulie 2023, participanți beneficiind de o bursă lunară în valoare de 500 de euro, cazare gratuită și asigurare.

Persoanele interesate trebuie să fie născute după 1 martie 1993 și să posede cunoștințe foarte bune de limbă germană. Informații detaliate despre programul de burse, condițiile de eligibilitate, procedura de aplicare și cea de selecție pot fi accesate pe pagina Bundestagului. Dosarul complet urmează a fi expediat până la 31 iulie 2022 prin e-mail la [email protected] într-un fișier PDF.

Anual la acest program participă circa 120 de persoane din întreaga lume. Începând cu anul 2008, deja 35 de tineri din Republica Moldova au beneficiat de posibilitatea de a face un stagiu de practică în Bundestag.

Preluat: https://infoprut.ro/90365-absolventii-universitatilor-din-r-moldova-sansa-de-a-efectua-un-stagiu-de-practica-la-berlin.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: