Studenți militari din România și R. Moldova, schimb de experiență la Sibiu ~ InfoPrut

Un grup de studenți ai Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” de la Chișinău a participat, în perioada 4 – 8 aprilie, la Săptămâna Internaţională a Studenţilor, organizată de Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, se arată într-un comunicat de presă.

La eveniment au participat 30 de cadeți şi cadre militare de la Universitatea Naţională Militară „Vasil Levski” din Veliko Tarnovo, Bulgaria, Academia Naţională de Apărare din Gori, Georgia, Academia Naţională de Apărare din Riga, Letonia, Academia Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” din Chişinău, Republica Moldova, Universitatea de Studii din Torino, Italia şi de la Universitatea Georgiei de Nord din Atlanta, S.U.A., precum şi studenţi ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” de la toate programele de studii.

Săptămâna a debutat cu prezentarea de către studenții de la Sibiu a programelor de studii care se derulează în Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, facilitățile didactice, de cercetare științifică, de pregătire militară, sportive și recreative din instituție și oferta educațională pusă la dispoziție pentru studenții și cadeții internaționali.

De asemenea, fiecare delegație și-a prezentat instituția și oferta educațională pentru partenerii cu care a relaționat și au fost purtate discuţii referitoare la modul în care aceştia se instruiesc şi se pregătesc la universităţile din care provin.

Nu au lipsit nici activităţile sportive, fiind organizate jocuri individuale și de echipă cum ar fi tenis de masă, handbal, baschet, fotbal, înot sau șah și nici cele care au acoperit latura culturală și recreativă, deoarece s-a urmărit dezvoltarea interesului oaspeților pentru tradițiile, cultura și obiceiurile din zona Sibiului și nu numai.

Astfel, au fost organizate activități dedicate vizitării oraşului Sibiu, excursii la Cetatea Alba Iulia și la Castelul Huniazilor.

De asemenea, participanţii prezenţi la Săptămâna Internaţională a Studenţilor au asistat sau au prezentat lucrările elaborate cu prilejul conferinţei internaţionale dedicată studenţilor – SECOSAFT 2022.

Preluat: https://infoprut.ro/89075-studenti-militari-din-romania-si-r-moldova-schimb-de-experienta-la-sibiu.html

Lasă un răspuns