Ziua Limbii Române, sărbătorită și la Cahul ~ InfoPrut

Episcopia Basarabiei de Sud a organizat un șir de evenimente consacrate Zilei Limbii Române, sărbătorită luni, 31 august.

Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, alături de Consulul General al României la Cahul, Anca Corfu, și primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, au depus flori la busturile marilor scriitori români, susținători și promotori ai limbii române, Mihai Eminescu și Grigore Vieru.

„După slujba oficiată de un sobor impunător de preoți, în frunte cu Preacucernicul Preot Marin Grigore, Protopop al Protopopiatului Cahul, care a rostit, în fața asistenței, enoriașilor cahuleni, un amplu și emoționant mesaj al Preasfințitului Părinte Veniamin întru păstrarea și cultivarea graiului străbun, perpetuarea tradițiilor, obiceiurilor, datinilor românești, preoții au intonat Imnul de Stat al Republicii Moldova, „Limba nostră”, după care a urmat un spectacol literar-muzical de zile mari, susținut de membrii familiilor fețelor bisericești”, se arată într-o postare pe Facebook a Episcopiei Basarabiei de Sud.

Excelența Sa, Anca Corfu, le-a mulțumit organizatorilor, oferindu-le în dar copiilor care au recitat versuri de Grigore Vieru, au cântat melodii răscolitoare despre Limbă și Țară, câteva seturi de carte românească.

În semn de recunoștință, Preacucernicul Preot Marin Grigore i-a înmânat, din partea Episcopiei Basarabiei de Sud, simbolica hartă a Sfatului Țării, care a votat, la 27 martie 1918, Unirea Basarabiei cu Patria-mamă, România.

Preluat: https://infoprut.ro/66884-ziua-limbii-romane-sarbatorita-si-la-cahul.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: