Vladimir Putin oferă americanilor vaccinul anti-COVID. SUA refuză categoric ~ InfoPrut

Oficialii ruşi au anunţat că oferă Statelor Unite „cooperare fără precedent” pentru a accelera accesul la vaccinuri şi tratamente Covid-19 eficiente. În replică, SUA a refuzat această ofertă, spunând că „nu este deschisă progreselor medicale” făcute în Rusia, scrie CNN.

„Există un sentiment general de neîncredere faţă de Rusia din partea americană şi credem că tehnologiile – inclusiv vaccinul, testarea şi tratamentele – nu sunt adoptate în SUA din cauza acestei neîncrederi”, a declarat pentru CNN un înalt oficial rus, potrivit Digi24.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui american, Kayleigh McEnany, a declarat joi că Donald Trump a fost informat despre noul vaccin rusesc. Aceasta a spus că vaccinurile americane trec prin faza 3 de testare „riguroasă” de standarde înalte.

Neîncrederea este cuvântul de ordine în rândul comunităţii ştiinţifice, după ce Rusia a anunţat că are primul vaccin anti-COVID. O premieră pe care mulţi o pun la îndoială, din moment ce nu există nicio dovadă că Moscova a parcurs toate etapele cerute pentru dezvoltarea serului.

Se ştiu foarte puţine despre vaccinul botezat Sputnik, iar grupul scepticilor este condus de Anthony Fauci, cel mai important expert american în domeniu. La polul opus se situează controversatul preşedinte din Filipine. Rodrigo Duterte vrea să fie primul din ţara sa care testează vaccinul ruşilor.

„Să ai un vaccin şi să dovedeşti că acel vaccin este sigur şi eficient sunt două lucruri diferite. Sper că ruşii au demonstrat fără dubii că vaccinul este sigur şi eficient. Am serioase îndoieli că s-a întâmplat aşa, dar cred că asta trebuie să înţeleagă oamenii atunci când aud anunţuri venite din partea chinezilor sau ruşilor cum că aceştia au un vaccin şi se întreabă apoi de ce americanii nu fac acelaşi lucru. Ei bine, fiindcă în această ţară avem un mod de a face lucrurile astfel încât să ne pese de siguranţă şi eficienţă”, a declarat epidemiologul Anthony Fauci.

Preluat: https://infoprut.ro/66268-vladimir-putin-ofera-americanilor-vaccinul-anti-covid-sua-refuza-categoric.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: