Veteranii de război din România și R. Moldova, cadouri din partea autorităților de la București

Mai mulți veterani de război din România și Republica Moldova vor primi în următoarele zile cadouri din partea autorităților de la București. 

Activitatea de împachetare a cadourilor pentru veteranii de război a avut loc astăzi, 27 aprilie, la Palatul Cercului Militar Național din București.

Evenimentul este parte a campaniei „Recunoștință veteranilor de război” din seria manifestărilor dedicate „Zilei Veteranilor de Război” și constă în distribuirea unor pachete celor 1.748 veterani de război și celor 43 de văduve de război de pe teritoriul României, precum și celor patru veterani din Republica Moldova.  Acțiunea de distribuire a pachetelor se desfășoară în perioada 26-28 aprilie.

La activitatea de împachetare a cadourilor au participat ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Marius Bălu, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, șefii categoriilor de forțe si reprezentanți ai sistemului național de apărare, aceștia lăsând pe colete mesaje de respect și prețuire adresate veteranilor de război.

De asemenea și conducerea Ministerului Afacerilor Interne de la București, alături de reprezentanții principalelor structuri ale instituției, au fost prezenți la eveniment. Totodată, printre invitați au mai fost și personalități marcante, reprezentanți ai mediului de afaceri, cultural și ai societății civile.

La 29 aprilie se sărbătorește, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război, marcată prin ceremonii militare și religioase dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Anul acesta se împlinesc 120 de ani de la instituirea, de către Regele Carol I, prin Decretul Regal, a calității de „veteran de război” pentru foștii luptători participanți la Războiul de Independență din anii 1877-1878 (29 aprilie 1902).

Preluat: https://infoprut.ro/89861-veteranii-de-razboi-din-romania-si-r-moldova-cadouri-din-partea-autoritatilor-de-la-bucuresti.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: