Veteranii de război din R. Moldova, cadouri din partea autorităților de la București ~ InfoPrut

Veteranii de război ai Armatei Române din Republica Moldova au primit cadouri și diplome de onoare oferite de conducerea Ministerului Apărării Naționale al României cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.

La activitatea de împachetare a cadourilor pentru veteranii de război din România și din Republica Moldova a participat și ministrul Apărării Naționale de la București, Vasile Dîncu.

Circa 1.748 veterani de război și 43 văduve de război de pe teritoriul României, precum și patru veterani din Republica Moldova au primit pachete în perioada 26-28 aprilie. Echipele de distribuire a cadourilor în țară au fost constituite din personal al unităţilor militare din țară, sprijiniți de voluntari, membri ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale de profil.

Evenimentul este parte a campaniei „Recunoștință veteranilor de război” din seria manifestărilor dedicate „Zilei Veteranilor de Război”.

Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte, în fiecare an, pe 29 aprilie și a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.

Preluat: https://infoprut.ro/89999-veteranii-de-razboi-din-r-moldova-cadouri-din-partea-autoritatilor-de-la-bucuresti.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: