Vaccinul rusesc nu va putea fi administrat în Republica Moldova ~ InfoPrut

Cetăţenii din Republica Moldova vor fi vaccinaţi doar cu vaccinuri aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului, de FDA din SUA şi de OMS. Întrucât vaccinul rusesc Sputnik nu este aprobat de aceste entităţi, nu va putea fi administrat în Republica Moldova, a declarat coordonatoarea Programului naţional de imunizări şi a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Ninel Revenco a subliniat că deocamdată, vaccinurile acceptate de OMS şi Agenţia Europeană a Medicamentelor sunt Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. De asemenea, recent, SUA a aprobat vaccinul firmei Johnson & Johnson.

„Aceste vaccinuri sunt sigure, sunt eficiente şi poziţia noastră, a Comitetului Naţional de Experţi în imunitate, este ca populaţia să primească aceste vaccinuri. Programul Naţional de vaccinare la fel aprobă doar vaccinurile precalificate de OMS. Da, sunt ţări care aprobă şi vaccinurile care nu au fost precalificate de OMS. Aici este şi acest vaccin, Sputnik. Noi, ca şi ţară, în Programul Naţional de Imunizare am stipulat că vaccinurile vor fi aprobate la cerinţa ANSP şi vor fi acele vaccinuri care vor fi aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului, de Food and Drug Administration (FDA) din SUA şi de OMS”, a declart Revenco.

Amintim că liderul socialiştilor, Igor Dodon, declara că vaccinul rusesc va fi adus în R. Moldova foarte curând, fiind aprobat de Agenţia Medicamentelor de la Chişinău.

Preluat: https://infoprut.ro/74219-vaccinul-rusesc-nu-va-putea-fi-administrat-in-republica-moldova.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: