Unirea Basarabiei cu România, sărbătorită la Ialoveni

Un eveniment cu o înaltă încărcătură patriotică a avut loc duminică, 27 martie 2022, cu ocazia împlinirii a 104 ani de la unirea Basarabiei cu România, în orașul Ialoveni din Republica Moldova.

Festivitatea dedicată aniversării a 104 ani de la unirea Basarabiei cu România a fost organizată de Consiliul raional Ialoveni, Secția Cultură Ialoveni și Primăria orașului Ialoveni.

Printre invitații la eveniment au fost partenerii Consiliului raional Ialoveni din județele din România cu care au fost încheiate acorduri de înfrățire, reprezentanții Parlamentului de la București și Chișinău, primari din România și Republica Moldova, artiști și Cetățeni de onoare ai raionului Ialoveni.

Astfel, sărbătoarea a debutat cu întâlnirea invitaților de onoare din județele din România înfrățite cu raionul Ialoveni și discuții pe marginea proiectelor realizate în parteneriat. Ulterior, au avut loc depuneri de flori la monumentul Regelui Ferdinand I, Întregitorul României și a fost desfășurat un drapel de peste 20 de metri lungime.

Evenimentul a continuat la sala de cultură din Ialoveni cu spectacolul muzical „Hai sa dăm mână cu mână”, acolo unde au evoluat mai multe colectivele artistice.

Preluat: https://infoprut.ro/88391-unirea-basarabiei-cu-romania-sarbatorita-la-ialoveni.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: