Un scuar din Cernăuți îi poartă numele lui Mihai Eminescu ~ InfoPrut

Un scuar din oraşul Cernăuţi a fost denumit „Mihai Eminescu”, ca urmare a unei inițiative a Consiliului Naţional al Românilor din Ucraina, dar și după ce consilierii locali au susţinut acest proiect de decizie în cadrul ședinței de joi.

În afară de scuarul „Mihai Eminescu”, în centrul oraşului Cernăuţi a apărut şi scuarul „Ferenc Liszt”, compozitor care a susţinut un concert în 1847 în capitala Bucovinei istorice. Iniţiativa aparţine Consulatului General al Ungariei la Ujgorod.

Astfel, Cernăuţiul are un scuar denumit în cinstea poetului nepereche, Mihai Eminescu. Este vorba despre scuarul de pe strada Universităţii 7, pe teritoriul căruia se află monumentul Luceafărului poeziei româneşti, relatează bucpress.eu.

Proiectul de hotărâre cu privire la atribuirea denumirii scuarului a fost înregistrat iniţial la Secţia de Protecţie a Patrimoniului Cultural a Primăriei Cernăuţi şi a trecut prin procedura de dezbateri publice.

Iniţiativa cu privire la atribuirea denumirii de „Mihai Eminescu” pentru scuarul de pe strada Universităţii 7 aparţine Consiliului Naţional al Românilor din Ucraina, care reuneşte peste 20 de asociaţii naţional-culturale şi organe de presă din regiunile Cernăuţi, Transcarpatia, Kiev şi Odesa.

Preluat: https://infoprut.ro/74131-un-scuar-din-cernauti-ii-poarta-numele-lui-mihai-eminescu.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: