Un nou semnal de alarmă din Ucraina: Ofițerii ruși se pregătesc să-și evacueze familiile din regiunea transnistreană

Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că în regiunea transnistreană a Republicii Moldova se fac pregătiri pentru a fi evacuate familiile ofițerilor din Grupul Operativ de Trupe Ruse. 

Potrivit sursei citate, situația din regiunea transnistreană „rămâne dificilă”, iar grupul de trupe rusești de acolo continuă să fie în deplină pregătire de luptă.

În regiunea transnistreană a Republicii Moldova, situația rămâne dificilă. Unitățile grupului operațional al trupelor rusești continuă să fie în deplină pregătire de luptă. Forțele armate din regiunea transnistreană a Republicii Moldova servesc în regim sporit. Pregătirile sunt în curs de desfășurare pentru evacuarea familiilor ofițerilor grupului operativ al trupelor ruse”, se arată în anunțul armatei ucrainene.

Autoritățile de la Chișinău nu au venit deocamdată cu o reacție în acest sens.

Menționăm că situația în regiunea transnistreană a Republicii Moldova s-a tensionat după ce o serie de incidente ce au avut loc în ultima săptămână acolo.

Mai mult, recent surse militare ucrainene au declarat pentru de cotidianul britanic The Times că Rusia caută să deschidă un nou front împotriva Ucrainei, dinspre Republica Moldova, iar mai multe „indicii” arată că într-un viitor apropiat este posibil un atac asupra acestei foste republici sovietice.

Preluat: https://infoprut.ro/90108-un-nou-semnal-de-alarma-din-ucraina-ofiterii-rusi-se-pregatesc-sa-si-evacueze-familiile-din-regiunea-transnistreana.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: