Un expert dezvăluie cu ce s-a ocupat Igor Dodon în pandemie în loc să poarte de grijă populației ~ InfoPrut

Măsurile de relaxare anunțate de Igor Dodon sunt riscante și comportă o tentă politică. De această părere este Ion Tăbârță, analist politic de la Chișinău care a subliniat că în rezolvarea crizei pandemice a fost implicat factorul politic, dar nu specialiștii în domeniu așa cum ar fi fost firesc. 

„De fapt, aceasta a fost una din cele mai mari probleme de combatere a crizei, că au fost implicați politicieni și nu a fost soluționată de medici. Ceea ce face Igor Dodon, este o întruchipare a implicării politicului în criza pandemică. Tot ce a făcut el în această perioadă, s-a gândit la ratingul electoral, dividente politice, dar nicidecum nu a pus în prim plan problema sănătății publice, siguranța cetățenilor, combaterea consecințelor social-economice. Ba dimpotrivă, a tras cu ochiul ce se face în România…”, a declarat Ion Tăbârță pentru Radio Chișinău.

Totodată, sursa a punctat că deocamdată, curba îmbolnăvirilor este în scădere nesemnificativă. „Trebuie să recunoaștem că până acum s-a combătut greșit această pandemie. Spitalele noastre au fost, din păcate, focare de infecție. Acum ce facem, deschidem alte focare?” întreabă expertul.

Ion Tăbârță a mai remarcat că în unele state mici comparabile cu R. Moldova, numărul de îmbolnăviri este mult mai mic, iar altele au iești deja din pandemie.

Amintim că astăzi, președintele Igor Dodon a declarat că de la 1 iunie 2020, piețele din Chișinău și din Bălți, centrele comerciale, precum și restaurantele, cafenelele și-ar putea relua activitatea. Aceste măsuri de relaxare sunt anunțate, chiar dacă în Republica Moldova, pentru a doua săptămână consecutiv, se înregistrează peste o mie de cazuri noi de infecție cu COVID-19.

În același timp, vineri, 22 mai 2020, Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a avertizat că relaxarea măsurilor restrictive este vicioasă în condițiile în care numărul de cazuri noi de infecție cu COVID-19 este încă suficient de mare.

Preluat: https://infoprut.ro/62623-un-expert-dezvaluie-cu-ce-s-a-ocupat-igor-dodon-in-pandemie-in-loc-sa-poarte-de-grija-populatiei.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: