Un deputat socialist de la Chișinău se laudă cu pașaportul românesc, dar și cu cel „american și chinez”

Nu are casă, nu are automobil, dar deține pașaport „american și chinez”. Asta declară deputatul socilaist Vladimir Mizdrenco, fiul ex-deputatei din partea aceluiași partid – Irina Mizdrenco. Deși mama sa a promovat constant și fătiș o atitudine ideologică antiromânească, Vladimir Mizdrenco deține pașaport românesc, doar că evită cu tot dinadinsul să recunoască acest lucru.

În acest sens, portalul NordNews a anunțat că deputatul de Râșcani a solicitat redobândirea cetăţeniei române, conform ordinului nr. 1104/P/09.11.2011. Informația a fost confirmată de Marius Bozgan, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie din România.

Jurnaliștii din Republica Moldova l-au contactat telefonic în repetate rânduri pe deputatul Mizdrenco.  Însă, parlamentarul a refuzat să ofere vreun comentariu, invocând diferite motive, iar la întrebarea dacă ar deține cetățenia unui alt stat, acesta a răspuns ironic că deține două pașapoarte: „Eu v-am spus, eu am două pașapoarte: american și chinez”.

Aparent, Mizdrenco este unul dintre cei mai săraci deputați din actualul legislativ. Conform declarației de avere și interese personale, depusă la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) la 31 martie 2020, parlamentarul nu are nici locuință, nici automobil. Mai mult, Mizdrenco indică în declarație doar un venit de 125 de mii de lei din salariul de deputat. De asemenea, parlamentarul a beneficiat de îndemnizații din partea statului în valoare de 133 de mii de lei.

Chiar dacă mulți demnitari din Republica Moldova sunt surprinși la volanul unor autoturisme de lux, aceștia nu dețin oficial nici case, nici mașini. De unde iau bani parlamentarii moldoveni pentru adevărate bijuterii pe patru roți, rămâne o enigmă. Este și cazul lui Mizdrenco, care a fost văzut de nenumărate ori la volanul unui „Lexus”, dar și a unei  „Toyota”.

Localnicii de la Râșcani au spus că Mizdrenco trăiește de ani buni într-o casă cu două etaje și că l-au văzut des la volanul unor autotorisme de lux.

Pentru ca averea pe care o deține să nu bată la ochi, parlamentarul a declarat  doar patru terenuri agricole, obținute prin moștenire în 2017. Autoturismele de model Lexus ES300H și Toyota RAV 4 aparțin, conform declarației depuse la Autoritatea Națională de Integritate (ANI),  tatălui său, Iurii Mizdrenco, consilier local din partea PSRM în Primăria orașului Râșcani. Declarația a fost completată la 12 noiembrie 2019. Totodată, Iurii Mizdrenco declară și o casă de locuit, valoarea bunului fiind de 0 lei, casă obținută prin abitație.

În schimb, nici tatăl și nici fiul nu declară un imobil din România, care figura încă în 2017 în declarația de avere a mamei răposate.

Jurnaliștii de la NordNews au încercat să afle de la Mizdrenco, care este soartă acestui imobil, însă parlamentarul nu a răspuns la solicitări.

Vladimir Mizdrenco a devenit deputat după ce a câștigat alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 din Circumscripția nr. 4, care include 31 de localități din trei raioane din nordul Republicii Moldova – Râșcani, Dondușeni și Drochia, candidând ca reprezentant al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. În această formațiune deține mai multe funcții: este membru al Consiliului Republican, președinte al Organizației Teritoriale Râșcani și președinte al Organizației de Tineret „Garda Tânără”.

Materialul în întregime poate fi citit pe nordnews.md

Preluat: https://infoprut.ro/64528-un-deputat-socialist-din-chisinau-se-lauda-cu-pasaportul-romanesc-dar-si-cu-cel-american-si-chinez.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: