Un complex sportiv construit cu ajutorul Primăriei Sectorului 4 din București, inaugurat în satul Ostrița din regiunea Cernăuți ~ InfoPrut

În comuna Ostrița din  regiunea Cernăuți a fost inaugurat un complex sportiv, construit cu sprijinul Primăriei Sector 4 București.  

Potrivit primarului comunei Ostrița, Vasile Țurcan, reconstrucția și amenajarea Complexului Sportiv al Școlii Ostrița au fost finalizate, fiind inaugurată pe 2 octombrie.

„Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul generos și dezinteresat în valoare de 50.000 de euro pe care l-a acordat Primăria Sectorului 4 București, fără implicarea personală a primarului Daniel Băluță în susținerea și finanțarea unui proiect atât de necesar și de dorit de comunitatea noastră”, a subliniat Vasile Țurcan.

Acest ajutor a fost acordat în baza unui acord de înfrățire semnat în 2019.

„Suntem prima unitate administrativ-teritorială din România care sprijină concret, financiar o comunitate românească din Ucraina, din regiunea Cernăuți. Consider că este un demers firesc, pe care orice român trebuie să-l facă pentru frații noștri de aici, care de-a lungul timpului nu au primit niciun fel de ajutor. Este normal ca românii să fie preocupați de români. Așa cum cei din România se preocupă de cei din Republica Moldova, tot la fel de normal și de corect este să ne preocupăm și de cei de aici, din Ucraina, din regiunea Cernăuți”, declara Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, în 2019, la inaugurarea lucrărilor de construire a obiectivelor cultural-educative, finanțate din bugetul local al UAT Sector 4.

În Ucraina trăiesc între 400.000 şi 500.000 de români. Potrivit statisticilor comunităților românești, cei mai mulți români, 250.000, trăiesc în regiunea Cernăuți, (nordul Bucovinei şi Herta), 130.000 în sudul Basarabiei (regiunea Odessa) şi 40.000 în Transcarpatia, comunitatea românească reprezentând a treia etnie ca pondere în Ucraina, după ucrainieni și ruși.

Preluat: https://infoprut.ro/68494-un-complex-sportiv-construit-cu-ajutorul-primariei-sectorului-4-din-bucuresti-inaugurat-in-satul-ostrita-din-regiunea-cernauti.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: