Un CD cu versurile regretatului poet Gheorghe Calamanciuc, originar din ținutul Herța, lansat la Chișinău ~ InfoPrut

Un CD intitulat „Madrigal de Duminică” cu versurile regretatului poet Gheorghe Calamanciuc, în lectura autorului, a fost lansat la Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu” din Chișinău, relatează Moldpres.

CD-ul a fost realizat la Radio Moldova de către redactorul Alina Chiriac-Ivașcu și regizoarea Elena Vieru și a apărut după moartea autorului într-un tiraj inițial de 100 de exemplare în orașul Sfântul Gheorghe din România.

Organizatorii evenimentului au menționat că audiobook-ul cuprinde 40 de poezii în lectura autorului despre plaiul său natal, despre părinții Catinca și Ilie din Mihoreni, regiunea Cernăuți, despre foametea din 1947, despre limba română, etc.

La lansare au participat Margareta Curtescu, scriitoare; Nicolae Spătaru, scriitor; Maria Iliuț, interpretă; dr. Mariana Harjevschi, director general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”; dr. Ioan Răducea, scriitor (Iași); Alina Chiriac-Ivașcu, jurnalistă; Mihaela Calamanciuc, fiica scriitorului (Franța).

Gheorghe Calamanciuc s-a născut pe 7 februarie 1945 în satul Mihoreni, ținutul Herţa. A absolvit Institutul Pedagogic „Alecu Russo” din Bălţi. A fost director de şcoală, profesor de limba română, lector la Universitatea Pedagogică de Stat „A. Russo”, redactor literar la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi. A semnat volumele de piese „Ultima noapte de mileniu cu un copil îmbătrânit”, „Ultimul urmaş al lui Ştefan”, „Teatru pentru copii”, cărţile de versuri „Toamna risipei lui Adam”, „Singur în 50 de poeme” şi „Poemele repausului”, „Poeme de citit bătrânețea”, „50 de sonete pentru îndrăgostiții de fantasme”, romanele „Don Juan în derivă”, „Don Juan de mucava”, „Don Juan, proscrisul”, „Celebritatea ghinionistului” și „Don Juan izgonitul din visuri”.

Gheorghe Calamanciuc s-a stins din viață pe 16 iulie 2022 și a fost înmormântat la Bălți.

Preluat: https://infoprut.ro/94952-un-cd-cu-versurile-regretatului-poet-gheorghe-calamanciuc-originar-din-tinutul-herta-lansat-la-chisinau.html

Lasă un răspuns