Ultimele informații despre accesul studenților basarabeni în România

Basarabenii admiși la studii în România pot intra în țară pe cale de excepție, cu condiția prezentării unui sau mai multor documente din care să reiasă scopul deplasării.

Anunțul a fost făcut de Ambasada României la Chișinău, în urma informațiilor apărute în presă despre nepermiterea intrării pe teritoriului țării a cetățenilor Republicii Moldova acceptați la studii.

Astfel, studenții basarabeni trebuie să prezinte o dovadă de acceptare la studii, din care să rezulte că urmează o formă de învățământ în România. De asemenea, aceștia pot intra în țară dacă prezintă un document de informare din partea instituțiilor de învățământ cu privire la necesitatea prezenței pentru formalitățile legate de începerea anului universitar sau preluarea locului de cazare în cămin.

Ambasada României la Chișinău a mai menționat că a fost analizată și situația elevilor minori care studiază în România. Astfel, părinților sau altor persoane care îi însoțesc li se va permite intrarea în țară, și anume la categoria persoanelor care călătoresc din motive imperative. În acest caz este necesar ca însoțitorii, care nu sunt părinți ai unui elev minor, să completeze în punctul de trecere a frontierei o declarație pe propria răspundere, din care să reiasă scopul călătoriei.

Preluat: https://infoprut.ro/68168-ultimele-informatii-despre-accesul-studentilor-basarabeni-in-romania.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: