UE, granturi pentru idei inovative de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului ~ InfoPrut

Organizaţii şi companii de pe ambele maluri ale Nistrului pot crea parteneriate care să participe la un concurs de granturi organizat de Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Parteneriatele trebuie să fie constituite din cel puţin două instituţii, ONG-uri şi companii.

Proiectele propuse urmează să abordeze cel puţin una dintre provocările accentuate de pandemie, cum ar fi accesul restricţionat la materiile prime, reţelele de distribuţie subminate sau lipsa unei pieţe competitive pentru operatorii logistici.

Concursul este deschis ideilor care vor conţine soluţii pentru întreprinderi micro, mici şi mijlocii prin digitalizarea proceselor lor, dar şi a interacţiunii lor cu autorităţile publice locale, cu instituţiile statului şi furnizorii.

Propunerile de proiect vor permite oamenilor de afaceri de pe ambele maluri să coopereze şi să beneficieze de schimburi economice peste Nistru în noile condiţii de lucru ca urmare a crizei provocate de COVID-19.

Toate activităţile prevăzute de proiecte ar trebui să se desfăşoare în perioada noiembrie 2020 – noiembrie 2021, iar termenul limită de depunere a cererilor este 2 octombrie 2020, ora 16,00. Detaliile despre acest concurs pot fi găsite AICI.

Analize realizate de PNUD arată că pandemia a afectat grav întreprinderile micro, mici şi mijlocii, iar odată cu ele şi mii de familii din R. Moldova, care şi-au pierdut locurile de muncă şi mijloacele de trai. Întreprinderile reprezintă peste 95% din afacerile private şi peste 60% din populaţie este angajată în cadrul acestora.

Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD a fost iniţiat în 2009 şi se află la a 5-a etapă. Scopul acestuia este apropierea locuitorilor de pe cele două maluri ale Nistrului prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

Preluat: https://infoprut.ro/67763-ue-granturi-pentru-idei-inovative-de-afaceri-de-pe-ambele-maluri-ale-nistrului.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: