UE a introdus un regim complicat de vize cu Rusia ~ InfoPrut

Suspendarea integrală a acordului de facilitare a eliberării vizelor dintre UE și Rusia a intrat luni în vigoare, astfel că cetățenilor ruși li se vor aplica normele generale ale Codului de vize.

Decizia, care a primit undă verde din partea Consiliului Uniunii Europene, va duce la o creștere a taxei pentru cererea de viză de la 35 EUR la 80 EUR, la necesitatea de a prezenta documente justificative suplimentare, la creșterea timpului de prelucrare a cererilor de viză și la norme mai restrictive pentru eliberarea vizelor cu intrări multiple.

La 24 februarie 2022, Consiliul European a condamnat în termenii cei mai fermi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, exprimându-și solidaritatea deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean. Pe 25 februarie, UE a adoptat noi măsuri restrictive împotriva Rusiei, precum și suspendarea parțială a acordului de facilitare a eliberării vizelor pentru diplomați, alți funcționari și oameni de afaceri ruși.

De atunci, UE a adoptat măsuri suplimentare pentru a răspunde acțiunilor Rusiei și pentru a sprijini Ucraina și poporul ucrainean. În cadrul reuniunii informale din 31 august, miniștrii afacerilor externe au ajuns la un acord politic pentru a trece la suspendarea integrală a acordului de facilitare a eliberării vizelor.

Suspendarea integrală afectează toate categoriile de călători care vin în UE pentru o ședere de scurtă durată.

Preluat: https://infoprut.ro/95121-ue-a-introdus-un-regim-complicat-de-vize-cu-rusia.html

Lasă un răspuns