Ucraina își întărește măsurile de securitate pe segmentul transnistrean al frontierei cu R. Moldova

Ucraina a consolidat măsurile de securitate pe segmentul transnistrean al frontierei cu R. Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut marți, 12 aprilie, de către Andrei Demcenko, reprezentant al Serviciului de grăniceri al Ucrainei. 

La frontiera cu R. Moldova, pe segmentul transnistrean al R. Moldova și la granița cu Belarus au fost întărite măsurile de securitate, pentru a preveni escaladarea pe aceste direcții. Stăm de pază împreună cu forțele armate ale Ucrainei, alte forțe de securitate și apărare. Și suntem gata să luăm măsuri, dacă inamicii încearcă să invadeze aceste zone„, a declarat Demcenko, citat de presa de la Chișinău.

Anterior, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat posibilitatea ca Rusia să folosească teritoriul regiunii transnistrene pentru operațiuni militare. Săptămâna trecută, armata ucraineană a raportat despre posibilitatea ca aeronavele rusești să utilizeze aerodromul din regiunea transnistreană, precum și despre posibile provocări pentru care armata rusă s-ar pregăti să dea vina pe Ucraina. De fiecare dată, autoritățile de la Chișinău și regimul de la Tiraspol au respins aceste afirmații.

Preluat: https://infoprut.ro/89185-ucraina-isi-intareste-masurile-de-securitate-pe-segmentul-transnistrean-al-frontierei-cu-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: