Tronsonul de cale ferată Chișinău-Ungheni ar putea fi modernizat cu sprijinul Franței

Tronsonul de cale ferată Chișinău-Ungheni ar putea fi modernizat cu sprijinul Franței. Subiectul respectiv a fost discutat astăzi, de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova cu Remy Rioux, directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare. 

Părțile au vorbit, în cadrul unei întrevederi la Paris, despre proiectele pe care Agenția Franceză de Dezvoltare le va realiza în Republica Moldova începând cu acest an.

„Agenția va oferi R. Moldova suport bugetar și va finanța proiecte de dezvoltare în domenii importante precum energetica, aprovizionarea cu apă și canalizare, irigarea și împădurirea. Am vorbit și despre finanțarea modernizării tronsonului de cale ferată Chișinău-Ungheni, care va permite conectarea rețelei de cale ferată din R. Moldova la rețeaua europeană”, a subliniat președintele Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, Franța este un partener important al Republicii Moldova, legătura dintre cele două state datorându-se atât apartenenței la spațiul Francofoniei, cât și relațiilor economice, culturale și interumane tot mai puternice.

Proiectele de dezvoltare, pe care Republica Franceză le va realiza în R. Moldova prin AFD, vor consolida și mai mult această prietenie și vor contribui la îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri”, a mai specificat președintele Maia Sandu, după întrevederea cu directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare.

Amintim că președintele Republicii Moldova a întreprins o vizită de lucru la Paris, acolo unde s-a întâlnit și cu Emmanuel Macron, președintele Franței.

Preluat: https://infoprut.ro/90767-tronsonul-de-cale-ferata-chisinau-ungheni-ar-putea-fi-modernizat-cu-sprijinul-frantei.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: