Troleibuz turistic dedicat cuplurilor celebre din Chișinău, inaugurat de Ziua Internațională a Familiei ~ InfoPrut

Locuitorii orașului Chișinău, dar și cei care vor vizita capitala în acest weekend, vor avea ocazia să se plimbe cu troleibuzul turistic și să cunoască mai multe despre cuplurile celebre din Chișinău, precum Ion și Doina Aldea-Teodorovici sau Grigore și Raisa Vieru.

În contextul Zilei Internaționale a Familiei, în perioada 14-15 mai, la Chișinău va apărea un troleibuz turistic cu o rută sugestivă numită „Cupluri celebre din Chișinău”.

Excursia organizată de Primăria municipiului Chișinău are drept scop promovarea obiectivelor turistice şi familiarizarea cetățenilor cu biografiile personalităţilor notorii, care au contribuit la fortificarea imaginii orașului Chișinău la nivel internațional.

Dezvoltarea orașului a fost influențată de mai multe familii şi cupluri celebre din capitală, cum ar fi: Mihail și Elizaveta Voronțov, Alexandru și Olga Plămădeală, Cristina și Alexandru Bernardazzi, Constantin și Iulia Mimi, Regina Natalia Keșco-Obrenovici și Regele Milan I al Serbiei, Xenia Vincentini și Serghei Koroliov, Ecaterina și Nicolae Ivanov, Maria Cebotari și Alexandru Vîrubov, Emil Loteanu și Svetlana Toma, Elena Casso și Gheorghe Donici, Iulia și Alexandru A. von Gheiking, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Grigore și Raisa Vieru, Glebus Sainciuc și Valentina Rusu-Ciobanu, Natalia Dadiani și Giorgi Beglari, Carol Schmitd și Maria Cristi.

Astfel, în perioada 14-15 mai 2022, excursiile tematice cu Troleibuzul Turistic se vor desfășura după următorul program:

ora 12:00 – excursie în limba rusă;

ora 14:00 –  excursie în limba română;

ora 16:00 – excursie în limba rusă;

ora 18:00 – excursie în limba română.

Startul cursei – Arcul de Triumf.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic va fi permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani, în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte. Prețul unei călătorii este de 30 de lei.

Proiectul este realizat de Primăria Municipiului Chișinău în comun cu Asociația Națională pentru Turism Receptor şi Intern (ANTRIM), în cadrul Acordului de colaborare semnat în acest sens.

Preluat: https://infoprut.ro/90378-troleibuz-turistic-dedicat-cuplurilor-celebre-din-chisinau-inaugurat-de-ziua-internationala-a-familiei.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: