Tiraspolul, cu jalba în proțap la OSCE

Vitali Ignatiev, așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol, i s-a plâns șefului Misiunii OSCE la Chișinău, Claus Neukirch, că mașinile cu numere transnistrene ilegale nu vor mai putea participa în traficul internațional din 1 septembrie 2021. 

Potrivit presei din stânga Nistrului, tema centrală a întâlnirii dintre Ignatiev și Neukirch a constituit noile provocări în domeniul transportului, în special anunțul recent privind măsurile de interdicție care vor fi implementate de Chișinău și Ucraina cu privire la vehiculele cu numere transnistrene.

Ignatiev a dat o notă negativă acțiunilor Chișinăului, care a provocat partea ucraineană să introducă restricția, ce subminează înțelegerile actuale în cadrul procesului de negocieri și introduce tensiuni în dialog”, se arată într-un comunicat de presă al pretinsului minister de externe de la Tiraspol, citat de presa de la Chișinău.

Potrivit așa-zisei instituții, aceste abordări ar fi inoportune din cauza funcționării limitate a mecanismului punctelor de înregistrare a vehiculelor și de, chipurile, renunțul Chișinăului de a convoca ședințele grupurilor de experți pe probleme din domeniul transportului.

Amintim că recent, Aureliu Ciocoi, premierul interimar de la Chișinău, a anunțat după o întrevedere cu Mark Șevcenko, ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, că începând cu 1 septembrie 2021, șoferii automobilelor din stânga Nistrului trebuie să își schimbe plăcuțele de înmatriculare transnistrene cu cele neutre cu inscripția „MD”, pentru a putea călători în Ucraina.

Preluat: https://infoprut.ro/74027-tiraspolul-cu-jalba-in-protap-la-osce.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: