Tinerii pasionați de robotică și IT din Bălți, susținuți de UE ~ InfoPrut

Primul Centru de Inovare şi Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord a început să fie construit la Bălți, cu ajutorul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și contribuția SUA, Suedia și Marea Britanie. În cadrul centrului, studenţii vor avea acces la laboratoare de robotică şi microelectronică, dar şi posibilitatea de a face primii paşi în mediul de afaceri, potrivit TVR Moldova.

Noul Centru de Inovare şi Transfer Tehnologic va fi construit în cele două blocuri de cinci etaje neterminate, aflate la Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălţi. Pe o suprafaţă de peste 6 mii de metri pătraţi, acolo vor fi create laboratoare, zone de printare 3D, robotică sau microelectronică.

Astfel, Centrul va fi locul în care tinerii vor putea pune în aplicare ideile lor de afaceri în sectorul IT.

„Ne dorim ca centrul să devină un pod care conectează comunitatea cercetătorilor universitar și a studenților cu sectorul real, industrial”, a subliniat rectorul Universității „Al. Russo” din Bălţi, Natalia Gașițoi.

Centrul de inovare va fi construit cu sprijinul partenerilor de dezvoltare din SUA, Suedia şi Marea Britanie. După finalizarea construcţiei, acolo vor fi investiţi alte 500.000 de dolari pentru dotarea centrului.

„Guvernul SUA oferă spijin pentru următoarea generație ca să poată construi o Moldovă prosperă, competitivă și integrată în spațiul european. O nouă generație de profesioniști calificați va juca un rol crucial la dezvoltarea economică a țării”, a spus  Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA în Republica Moldova, prezent la eveniment.

Valoarea totală a proiectului depăşeşte 37 de milioane de lei. Construcţia centrului urmează să se încheie până la sfârşitul anului 2021, proiectul având două faze de implementare a câte 10 luni fiecare.

Preluat: https://infoprut.ro/66463-tinerii-pasionati-de-robotica-si-it-din-balti-sustinuti-de-ue.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: