SUA trag semnalul de alarmă: Republica Moldova și Georgia sunt în pericol

Republica Moldova și Georgia sunt în pericol și Statele Unite ar trebui să fie atente la ce se întâmplă în cele două state. Declarația a fost făcută de secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken, în cadrul unei ședințe a Comitetului pentru Credite al Senatului de la Washington, citat de apsny.ge.

Potrivit lui Blinken, Statele Unite colaborează îndeaproape cu Republica Moldova și Georgia.

Vă împărtășesc îngrijorarea cu privire la situația vulnerabilă din Georgia și R. Moldova. Avem o cooperare foarte strânsă cu ei. Am fost în R. Moldova acum câteva săptămâni. Și secretarul nostru pentru populație, refugiați și migrație a fost acolo. Am alocat alte 100 de milioane de dolari pentru a sprijini R. Moldova sub egida conferinței Germaniei” le-a spus Blinken senatorilor, transmite adevarul.ro.

El a vorbit despre eforturile de integrare a sistemelor energetice ale R. Moldova şi Ucrainei cu Europa, menționând că au fost înregistrate succese, dar mai este mult de muncă în acest sens.

Secretarul de Stat al SUA a mai vorbit și despre eforturile depuse de Chișinău în găzduirea refugiaților ucraineni. „Trebuie să asigurăm disponibilitatea agențiilor ONU pentru fluxurile potențial mari de refugiați în Republica Moldova. Ei au acceptat deja mulți oameni, acesta este un stat mic. Există şi probleme referitoare la Georgia despre care pot vorbi, dar ați pus accentul corect. Trebuie să fim atenți la Georgia și Republica Moldova, ele sunt în pericol. Am văzut câteva cazuri în R. Moldova și Transnistria și urmărim foarte atent acest lucru” a conchis oficialul american.

Preluat: https://infoprut.ro/89927-sua-trag-semnalul-de-alarma-republica-moldova-si-georgia-sunt-in-pericol.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: