Senator de la București, despre cazul lui George Simion: Este strigător la cer! Un demnitar al României este interzis și astăzi în R. Moldova

„Este strigător la cer!”. Astfel a comentat senatorul Claudiu Târziu faptul că George Simion, membru al delegație oficiale a Parlamentului României, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova.

Un demnitar al României este interzis și astăzi în Republica Moldova, al doilea stat românesc. George Simion, deputat al României și lider al AUR, a primit interdicție în Republica Moldova pe timpul regimului comunist recent încheiat. Interdicție menținută până în octombrie 2023. În această seară, George Simion a fost oprit pe aeroportul Chișinău și urmează să fie trimis cu primul avion la București, pentru că regimul pretins euro-democrat al președintelui Maia Sandu menține în vigoare o decizie a regimului comunist pro-Putin de mai ieri”, a spus Claudiu Târziu.

El a mai precizat că George Simion face parte dintr-o delegație oficială a Parlamentului de la București

Republica Moldova are nevoie de România ca de aer. De banii ei, de bunăvoința ei, de relațiile ei internaționale, de gazele și energia ei electrică, de susținerea ei in UE etc. Și ce face? Umilește România! Pentru că a umili un demnitar român înseamnă a umili întregul stat român. Și de ce se întâmplă asta? Pentru că acel demnitar este la vârful unei mișcări care vrea să salveze Republica Moldova, în singurul mod posibil, prin unificarea cu Țara-Mama, România!”, a mai adăugat senatorul de la București.

Amintim că George Simion, liderul grupului parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor, urma să participe, sâmbătă, la ședința comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova, la Chișinău.

Însă, deputatul de la București nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova din cauza unei interdicții aplicate în 2018 de regimul Plahotniuc-Dodon.

Autoritățile de la Chișinău au declarat anterior că interdicția aplicată lui Simion poate fi anulată doar de către instanța judecătorească.

Preluat: https://infoprut.ro/91918-senator-de-la-bucuresti-despre-cazul-lui-george-simion-este-strigator-la-cer-un-demnitar-al-romaniei-este-interzis-si-astazi-in-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: