Se redeschid teatrele ~ InfoPrut

Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” își deschide cea de-a XXX-a stagiune pe 28 august, în plină pandemie de coronavirus.

„Luni de zile n-au avut acces în local nici spectatorii, nici chiar actorii trupei. Aceştia au lucrat de acasă, prin intermediul reţelelor electronice, au repetat piese noi, pregătindu-le spectatorilor noi surprize artistice”, a precizat directorul instituţiei, Alexandru Grecu, pentru Moldpres.

Teatrul Naţional îşi reia activitatea cu forţe proaspete şi noi proiecte. Actorii şi-au început repetiţiile la spectacolele mai vechi, precum şi la viitoarele premiere, astfel încât primele zile din august i-a găsit pe oamenii de teatru în toiul pregătirilor pentru noua stagiune, ce va demara pe 28 august.

Surpriza primei luni de toamnă va fi premiera spectacolului „Revizorul” de Nikolai Gogol, la care se lucrează în prezent, la masa de repetiţii. Până atunci, în situaţia pandemică de incertitudine, vor fi prezentate, în ultimele zile de august, în aer liber, următoarele spectacole:  „Doctor de femei” de Georges Feydeau (vineri, 28 august),  „Hoţul” de Dario Fo (sâmbătă, 29 august) şi  „Banii, banii sau borsetka” de Ray Cooney (duminică, 30 august). Spectacolele vor începe la ora 20,00.

Aşadar, din 28 august, teatrul îşi invită publicul  la teatru în aer liber. Spectacolele se vor desfăşura într-un spaţiu deschis, în curtea teatrului, amenajată, cu respectarea tuturor normelor de protecţie, masca fiiind accesoriul obligatoriu al fiecărui spectator.

Pe 1 august curent, Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” a marcat 30 de ani de la fondare. Primul spectacol a fost jucat pe 19 decembrie 1990 – „Ce e viaţa omului” de Arcadii Arcanov, pe scena Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”.„Satiricus” este unicul teatru din spaţiul românesc care a montat şi are în repertoriul său activ toate piesele lui Ion Luca Caragiale.

Preluat: https://infoprut.ro/66130-se-redeschid-teatrele.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: