România va expulza 10 reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse la București

Ministerul Afacerilor Externe de la București a declarat ca personae non gratae 10 reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în România. 

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”, se arată în anunțul MAE.

Potrivit sursei citate, aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei.

Menționăm că în ultimele zile peste 120 de diplomați ruși au fost expulzați din țările UE, pe fondul indignării internaționale din cauza crimelor din orașul Bucea din Ucraina.

Preluat: https://infoprut.ro/88811-romania-va-expulza-10-reprezentanti-ai-ambasadei-federatiei-ruse-la-bucuresti.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: