România va acorda R. Moldova un grant în valoare de 100 de milioane de euro ~ InfoPrut

Republica Moldova va primi un grant de 100 de milioane de euro din partea României. Președintele Klaus Iohannis, a semnat joi, 5 mai, un decret în acest sens.

Asistența financiară are drept scop consolidarea relațiilor de colaborare dintre cele două state prin intensificarea cooperării în sectorul energetic, transport și infrastructură de transport, protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, lucrări publice și infrastructură, întreprinderi mici și mijlocii, independența mass-media, reforma administrației publice, afaceri interne, sănătate, educație, cultură și patrimoniu, cercetare și turism.

Mijloacele vor fi oferite pe parcursul a unei perioade de șapte ani. Totodată, în vederea asigurării absorbției complete de către R. Moldova a fondurilor puse la dispoziție de către Guvernul României, implementarea acestuia poate fi prelungită pentru o perioadă de până la trei ani.

Pe 11 februarie 2022, la Chișinău, Guvernele României și R. Moldova au semnat Acordul dintre R. Moldova și România privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară acordat R. Moldova de către România.

Preluat: https://infoprut.ro/90206-romania-va-acorda-r-moldova-un-grant-in-valoare-de-100-de-milioane-de-euro.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: