România scoate grădinițele din R. Moldova din ruinele sovietice ~ InfoPrut

Grădiniţa din satul Mărinici, raionul Nisporeni a fost scoasă din ruinele sovietice cu ajutorul Guvernului României. Peste 10 milioane de lei au fost oferiți pentru ca instituția să fie reconstruită și pregătită pentru reînceperea activității educaționale de calitate.

Grădinița „Brândușa” din satul Mărinici este una dintre cele mai moderne grădinițe din raionul Nisporeni, fiind mândria administrației instituției, administrației locale și a sătenilor, notează Albasat TV.

Directoarea grădiniţei, Viorica Trifan, afirmă că absolut toate meritele se datorează Guvernului României.

„Reconstrucţia grădiniţei-creşă „Brânduşa”, din satul Marinici, raionul Nisporeni, a fost posibilă datorită Guvernului din România împreună cu Fondul de investiţii sociale al R. Moldova, în urma căruia am beneficiat de 10.270.000 de lei pentru această instituţie. În cadrul instituţiei activează 6 cadre didactice, 12 cadre auxiliare. Reconstrucţia capitală constă în construirea a încă unui etaj al instituţiei, construcţia acoperişului,  au fost instalate geamurile, uşile, s-a făcut o reparaţie capitală.  Preconizăm redeschiderea la data de 15 septembrie 2020. În instituţie a fost finisată  reparaţia cosmetică, dezinfectare a întregului teritoriu, avem procurat dezinfectant. Avem totul necesar, termometre noncontact, pentru a începe activitatea instituţiei”, a declarat aceasta pentru sursa citată.

Educatorii afirmă că nu duc lipsă de nimic şi că se bucură că  activează într-o clădire renovată astfel.

„Sunt mândră că activez în aşa grădiniţă dotată cu toate condiţiile necesare pentru a evolua procesul educaţional. Suntem dotaţi cu toate condiţiile necesare, cu apă potabilă, canalizare, energie electrică, gaz, adică grădiniţa este dotată cu toate cele necesare”, a declarat educatoarea Ecaterina Croitoru.

Părinţii, la rândul lor, se declară mulţumiţi şi sunt fericiți că acum au şansa de a se angaja fără să-și facă griji că nu au cu cine lăsa copiii pe perioada zilei.

Grădiniţa creşă „Brânduşa” din satul Mărinici, raionul Nisporeni, a fost reconstruită pe ruinele unei construcţii din timpul regimului sovietic. Construcţia edificiului a durat aproximativ 7 ani.

Preluat: https://infoprut.ro/67163-romania-scoate-gradinitele-din-r-moldova-din-ruinele-sovietice.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: