România a adăugat încă cinci state în „lista verde”. Vezi cine nu mai intră în carantină ~ InfoPrut

România a adăugat încă cinci state pe lista verde privind exceptarea de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare la intrarea pe teritoriu.

Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană) vor intra de marți pe lista statelor pentru care, la revenirea în România, nu mai sunt impuse restricții de izolare sau carantinare, potrivit Hotărârii 31, luate luni de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, convocat de premierul Ludovic Orban.

De asemenea, zborurile către și dinspre aceste state vor fi reluate de marți pe toate aeroporturile din România, transmite romania.europalibera.org.

În baza acordului existent la nivelul Uniunii Europene privind deschiderea graniţelor interne, lista privind ţările exceptate de la măsura carantinarii/izolării cuprinde doar state membre UE şi ale Spaţiului Economic European. Ţările terţe exceptate de la măsura carantinării/izolării se vor stabili după momentul definitivării criteriilor unitare aplicabile la nivel european, pe baza cărora se instituie această excepţie”, precizează hotărârea.

La evalarea renunțării la restricții, Institutul Național de Sănătate Publică a ținut cont de media între numărul de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, la un milion de locuitori, care trebuie să fie mai mică de cinci.

Amintim că România numără în prezent 24.505 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 17.187 vindecate și 1.539 de decese.

Preluat: https://infoprut.ro/64007-romania-a-adaugat-inca-cinci-state-in-lista-verde-vezi-cine-nu-mai-intra-in-carantina.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: